Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Resultaten brandproeven in Zutphen bekend

  Brandweer Nederland heeft de resultaten van de brandproeven  uit Zutphen bekendgemaakt. Eind oktober stak de brandweer als proef verschillende (sloopwoningen) in brand. De brandweer concludeert dat rook het grootste gevaar bij woningbranden vormt en stipt het gebruik van rookmelders nogmaals aan. Brandweer presenteert resultaten brandproeven

  Bij de proeven zijn het brandverloop en de overleefbaarheid bij een brand onderzocht. De branden werden gesticht in woonkamers, keukens en slaapkamers. Dit zijn de meest voorkomende branden. Bij de zes proefbranden waren de (binnen)deuren soms open en soms gesloten. Rook verspreidt zich immers razendsnel. Het gesloten houden van deuren belemmert de rookverspreiding. Snel ontwikkelende branden in woningen hebben ook snel zuurstofgebrek en gaan in korte tijd over in een smeulende brand. 

  Tevreden met de resultaten

  Brandweer Nederland is tevreden met de uitkomsten van het onderzoek. Voorzitter Stephan Wevers zegt met grote belangstelling kennis te hebben genomen van de onderzoeken. "Het is van cruciaal belang dat brand zo snel mogelijk wordt ontdekt, omdat nu maar weer eens is gebleken hoe snel rook zich in een woning verplaatst. Dit onderzoek bevestigt wederom het belang van rookmelders. De brandweer bekijkt hoe het nieuwe inzicht in het sluiten van deuren het beste in het brandveiligheidsadvies aan burgers kan worden verwerkt. Ons advies blijft: zorg dat de brand snel wordt ontdekt en probeer eventueel te blussen. En als dit niet lukt: vlucht zo snel mogelijk en bel 112."

  Download onderzoeksrapport 'Het kan verkeren'

  Mocht u in het volledige onderzoeksrapport geïnteresseerd zijn, dan kunt u deze hier downloaden en lezen. Allerlei aanvullende informatie kunt u ook vinden op de website van IFV en Brandweer Nederland.

  U kunt ook een filmpje bekijken met aanvullende informatie over de onderzoeksresultaten.
   

  22-01-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.