Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Rekenkamer: "Krijg inzicht in je vastgoed"

  De Algemene Rekenkamer stelt dat organisaties in de publieke sector (gemeenten, scholen, zorg) meer grip moeten krijgen op hun vastgoeddata. Alleen daardoor kunnen zij beslissingen nemen die weloverwogen zijn en waarbij de risico’s goed zijn beoordeeld. Dit zei collegelid Kees Vendrik tijdens de Bouwstenendag op 1 december 2016.

  Vendrik ziet dat er een verschil ontstaat tussen financiën en idealen. “In de zorg is van alles gaande van veranderende wetgeving tot de financiering. Dat stelt eisen aan de functionaliteit van de gebouwen”, zegt Joost Aerts, woordvoerder van de Algemene Rekenkamer. “Welk soort gebouwen zijn er nodig? Hoe financier je die? Het antwoord op dat soort vragen mag een slag beter doordacht worden. Vaak ontbreekt het aan een business-case.”

  Leren van elkaar

  Om een zorgvuldige afweging te maken van alle financiële én maatschappelijke kosten en baten pleit de Algemene Rekenkamer voor een verdere professionalisering van het vastgoedmanagement. Ook moet er meer inzicht en transparantie komen. Daarnaast moeten organisaties in de publieke sector wat de Rekenkamer betreft meer samenwerken en verbinding zoeken. “Instellingen kijken nog lang niet altijd naar collega-instellingen om te leren”, zegt woordvoerder Aerts. “Die kennisontwikkeling staat vaak nog in de kinderschoenen.”

  Volledig artikel

  Lees het volledige artikel, waarin een echte praktijksituatie wordt beschreven, op de website van SKIPR.

   

  14-12-2016 Obex bv Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.