Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Recent tropisch weer werkt legionella in de hand

  Met het tropische weer van deze dagen ligt het gevaar van legionella op de loer. De bacterie voelt zich met deze temperaturen al gauw thuis en vermenigvuldigt zich enorm bij een watertemperatuur van 25 tot 50 °C. Leidingwaterinstallaties, zwembaden en fonteinen zijn dan ook bij uitstek plekken waar legionella zich kan vermenigvuldigen.

  Ontstaan

  Mensen kunnen ziek worden van legionella. De bacteriën kruipen in de longen (besmetting vindt plaats door inhalering) en vermenigvuldigen zich daar. Vooral oudere en zieke mensen zijn gevoelig voor een legionellabesmetting. Het is dus van groot belang om bij de aanleg en ontwerp van (drinkwater)installaties rekening te houden met legionallapreventie. Daarnaast is het van groot belang dit goed te beheren en te onderhouden.

  Cursussen

  Obex verzorgt in samenwerking met legionella specialist Aqua Assistance opleidingen ten behoeve van legionellapreventie. Op verschillende niveaus biedt Obex deze cursussen aan:
  Legionellavrij ontwerpen en installeren
  Strategisch legionella beheer voor gebouweigenaren
  Uitvoeringsdeskundige legionella beheer

  Tips:

  Op de website van De Techniek achter Nederland staat een leaflet die voor iedereen te downloaden is. Hierop staan verschillende feitjes en weetjes over legionella.

  03-07-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.