Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  'Panden brand Leeuwarden niet brandveilig'

  Rapport Brand LeeuwardenDe panden in de binnenstad van Leeuwarden, waar vorig jaar oktober een grote brand woedde, voldeden niet aan de brandveiligheidseisen. Dat valt te lezen in het onderzoek dat de Inspectie Veiligheid en Justitie gisteren heeft gepresenteerd. Bij de brand kwam een 24-jarige student om het leven.

  Op 19 oktober 2013 brak de brand uit in een kledingwinkel, dat was gevestigd onder verschillende  woningen. Het vuur greep al gauw om zich heen. De 24-jarige student raakte ingesloten in het vuur en kwam door verstikking om het leven.

  Op basis van het onderzoek concluderen de Inspectie VenJ en de Brandweeracademie dat de slechte brandpreventieve toestand van de panden een niet te onderschatten rol heeft gespeeld in de branduitbreiding en rookverspreiding bij deze brand. De bouwkundige situatie voldeed op verschillende punten niet aan de basale vereisten van WBDBO, WTRD en vluchtwegen uit het BB2012, niveau bestaande bouw. Zou waren de muren in het pand, die volgens de brandveiligheidseisen minimaal veertig minuten de brand hadden moeten tegenhouden, amper tegen de vuurzee bestand. Het vele werk van de aanwezige brandweer was daardoor niet voldoende om het slachtoffer te kunnen redden. 

  Het volledige document kunt u hier lezen.

  03-07-2014 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.