Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Ouderenorganisatie KBO wil aanscherping brandveiligheid seniorenwoningen

  De brandveiligheidseisen voor seniorenwoningen moeten net zo streng worden als de brandveiligheidseisen voor ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Dat stelt ouderenorganisatie Unie KBO.

  Uit cijfers blijkt dat de kans van overlijden door brand driemaal groter is bij ouderen dan bij mensen onder de 65 jaar. De overheid pleit dat de verantwoordelijkheid voor brandveiligheid bij de ouderen zelf ligt. Maar nu ouderen geacht worden steeds langer zelfstandig te wonen, moet ook de overheid haar verantwoordelijkheid nemen, zo stelt de ouderenorganisatie. De Unie KBO is met 190.000 leden de grote seniorenorganisatie van ons land.

  Als het aan de Unie KBO ligt scherpt de overheid de brandveiligheidseisen van seniorenwoningen aan tot de eisen die ook aan ziekenhuizen en verzorgingshuizen worden gesteld. Hierbij wordt ingespeeld op brandwerende materialen en sprinklerinstallaties. Ook moet het gebruik van koppelbare rookmelders worden gestimuleerd. Met deze extra maatregelen heeft de minder mobiele oudere net zo veel kans om te ontsnappen aan een brand als een vitaal en jonger persoon. 

  10-03-2016 Obex bv. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.