Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Obex bereikt mijlpaal 15.000e cursist

  Mijlpaal al na kleine 12,5 jaar bereikt
   

  Obex heeft (samen met dochterondernemingen Tesmo en Brafon) de 15.000e cursist mogen verwelkomen. Woensdag 25 november werd de 15.000e cursist begroet. Tijdens de Opfrisdag Brandveiligheid 2015, verzorgd in het Hof van Wageningen, werd de jubilaris in het zonnetje gezet. In nog geen 12,5 jaar tijd is de bijzondere mijlpaal al bereikt.

  Breed cursusaanbod wordt steeds groter

  Obex, Tesmo en Brafon hebben in de afgelopen jaren een betrouwbare naam als opleider opgebouwd. Obex heeft in de afgelopen jaren al meer dan 50 verschillende opleidingen aangeboden, het portfolio van Tesmo kent inmiddels ongeveer 20 unieke opleidingen en Brafon biedt 4 verschillende seminars aan. Continu wordt het cursusaanbod aan de wensen en de actualiteit aangepast. Juist daardoor kan er altijd maatwerk geleverd worden. Zo verbinden Obex, Tesmo en Brafon zich ook aan verschillende partners (op gebied van veiligheid) om het aanbod aan opleidingen te verbreden.

  “Fantastische mijlpaal, we zijn bijzonder trots”

  Dat de mijlpaal al na 12,5 jaar bereikt is, is een knappe prestatie. “Dit is een fantastische mijlpaal. Niemand had dat durven dromen in 2004. We hebben een brede doelgroep van installateurs en branddetectiebedrijven, maar ook overheden, bouwbedrijven en veiligheidsregio’s kennen ons steeds beter. Net als woningcorporaties en zorginstellingen. Ze komen steeds vaker bij ons terug. Dat zegt wel iets en daar zijn wij bijzonder trots op”, zegt directeur Twan Lenders over de mooie ontwikkeling.

  Landelijk bekendheid, Achterhoek als rode draad door de geschiedenis

  Het begon in Ulft, waar vanuit huis in 2004 de eerste brandveiligheidsprojecten werden begeleid. De visie was om vanuit een totaalvisie (bouwkundig, installatietechnisch, organisatorisch), een totaalpakket aan opleidingen en adviesdiensten te ontwikkelen. Vanwege complexe vragen om organisatorische brandveiligheid uit te voeren (BHV), werd Tesmo opgericht. Obex en Tesmo groeiden daardoor uit haar jasje en verhuisden achtereenvolgens naar Silvolde, Etten en Vorden.

  Projecten werden echter steeds complexer en groter. Daarbij was Obex ook volop betrokken in de uitvoering als adviseur. Steeds vaker bekroop het gevoel dat in de uitvoering een grote kwaliteitsslag te maken is. Vanuit deze ervaringen is in 2013 Brafon Brandveiligheidsmanagement opgezet. Door middel van verschillende seminars beseffen steeds meer mensen het belang van brandveiligheidsmanagement.

  Sinds 2014 zijn Obex, Tesmo en Brafon gevestigd in Arnhem. Vanuit daar wordt de landelijke aanpak nog beter uitgerold.

  Over Obex, Brafon en Tesmo

  Bij Brafon, Obex en Tesmo werken ca. 25 mensen. De kracht van onze medewerkers is dat zij naast hun eigen specialisme ook worden ingezet voor andere gerelateerde zaken. Juist op deze wijze kunnen wij onze klanten een enorme flexibiliteit aanbieden en denkt iedere medewerker vanuit een integrale benadering.

  25-11-2015 Obex bv Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.