Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Nijmeegse brand kost vierde leven, discussie woedt voort

  De brand in een seniorenflat in Nijmegen heeft een vierde leven geëist. Een tachtigjarig bewoonster van de flat overleed afgelopen maandag aan de gevolgen van de brand op 20 februari. Nog steeds liggen er mensen in zorgelijke toestand in het ziekenhuis. De discussie over de (brand)veiligheid in zorginstellingen gaat ondertussen onverminderd voort.

  Volgens voormalig brandweerofficier Fred Vos hadden er nooit zoveel slachtoffers mogen vallen. Dat concludeert Vos op bestudering van de brandweerinzet en onderzoek rondom het complex. Dat schrijft dagblad De Gelderlander.

  De voormalig Brandweeracademie-docent stelt dat de brandweer een deel van de oudere bewoners heeft geëvacueerd via de trappenhal, terwijl deze gevuld was met giftige gassen. Op het moment dat de bewoners nog in hun eigen appartement verbleven, waren ze volgens hem veilig. De brandweer had hen dan ook in hun flat moeten laten tot de brand was geblust en de vluchtwegen waren geventileerd.

  De nodige bewoners werden met een hoogwerker vanuit hun appartement gered. Een vleugel was echter niet bereikbaar voor de hoogwerkers. Tevens was de brandtrap niet lang genoeg tot aan de begane grond. Bewoners hadden daardoor geen alternatieve vluchtroutes. “Dat is absurd. Volgens de wet moet een nooduitgang uitkomen op een veilige ruimte”, aldus Vos. 

  17-03-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.