Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Nieuwe certificatieschema’s OAI

  Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft recentelijk nieuwe certificatieschema’s voor ontruimingsalarminstallaties (OAI) gepubliceerd. Vanaf 1 oktober 2014 volgens de nieuwe schema’s worden gecertificeerd. 

  Met de invoering van de drie nieuwe CCV-schema’s (ontwerpinstallatie en onderhoud) is de rolverdeling tussen opdrachtgevers, OAI- bedrijven, installateurs en onderhoudsbedrijven duidelijk. Een branddetectiebedrijf kan zich voor een of meer schema’s laten certificeren. Certificatie-instellingen die de schema’s uitvoeren, werken onder toezicht van de Raad voor Accreditatie.

  De nieuwe schema worden is op 1 juli 2014 gepubliceerd waarbij een overgangsperiode van drie maanden geldt. In deze periode kunnen betrokkenen zich voorbereiden op de nieuwe certificatiemogelijkheid. Per 1 oktober 2014 kunnen certificatie-instellingen een overeenkomst sluiten met het CCV voor het gebruik van de schema’s. Bedrijven kunnen zich vervolgens laten beoordelen op de eisen uit de nieuwe schema’s.

  14-07-2014 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.