Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  NEN publiceert NPR 2576 over functiebehoud

  De NEN heeft een nieuwe versie van de NPR 2576 (Functiebehoud bij brand - ‘Richtlijn voor transmissiewegen) gepubliceerd. Deze richtlijn beschrijft hoe een transmissieweg (bekabeling, ophanging en montage) bij brand kan voldoen aan de gestelde prestatie-eis, welke alternatieven er mogelijk zijn en vooral ook hoe een en ander kan worden gecontroleerd.

  Een transmissieweg is gedefinieerd als een verbinding tussen installatieonderdelen (de behuizing van onderdelen), die dient voor overdracht van informatie en/of energie. Afhankelijk van de toepassing van de transmissieweg, is functiebehoud vereist gedurende 30, 60, 90 of 120 minuten. Het doel van functiebehoud is dat er bij brand gedurende de voorgeschreven tijd geen functionaliteit uitvalt van aangesloten componenten door verstoring van de transmissieweg.

  NEN publiceert wijzigingen

  De NEN heeft de afgelopen tijd al meerdere wijzigingen in de richtlijnen gepubliceerd. Zo werd laatst de NEN 2535:2017 gepubliceerd, kwamen wijzigingsbladen NEN 2575-2/A1 en NEN 2575-3/A2 en recent nog de NEN 2654-2:2018.

  Verdere definitie functiebehoud

  Wilt u meer leren over functiebehoud en de definitie hiervan? Raadpleeg dan eens onze kennisbank. Hier staat overzichtelijk uitgelegd waaraan u allemaal moet denken wanneer u functiebehoud wilt toepassen. U kunt ook altijd informeren naar de gelijknamige cursus.

  08-05-2018 Obex bv Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.