Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  NEN publiceert norm 'Brandveiligheid grote brandcompartimenten'

  De NEN heeft de norm NEN 6060 ‘Brandveiligheid grote brandcompartimenten gepubliceerd. Het is een toevoeging op de ‘Handreiking grote brandcompartimenten’ uit 2007.

  NEN 6060 geeft in het kader van artikel 1.3 van het Bouwbesluit 2012 een aantal maatregelpakketten waarmee brandcompartimenten groter dan de standaardprestatie-eis, kunnen voldoen aan de (functiNEN publiceert norm brandveiligheid grote brandcompartimentenonele) eisen voor beperking van uitbreiding van brand en voor de toelaatbare loopafstand over vluchtroutes. Deze maatregelpakketten zijn te beschouwen als van gelijkwaardigheid voor de omvang van grote brandcompartimenten, als een faciliteit voor zowel de aanvrager als de toetser.

  Toepassingsgebied NEN 6060

  NEN 6060 kan zowel voor nieuwbouw als bestaande bouwsituaties worden toegepast. Grote brandcompartimenten waarin wordt overnacht, (zoals woon,- zorg,- en logiesfuncties) worden niet beschreven door de norm. Hetzelfde geldt voor verblijven die bestemd zijn voor het verblijven van niet-zelfredzame personen.

  Bron: NEN.nl

  Opleiding Toepassen NEN 6060 van Obex

  Obex biedt de cursus Toepassen NEN 6060 aan. Deze cursus duurt 1 dag. De cursus is specifiek gericht op degene die gelijkwaardigheidsrapportages conform NEN 6060 moeten controleren en beoordelen en nog geen ervaring hebben met deze norm. Alle informatie over deze cursus kunt u hier vinden.

  19-06-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 1 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.

  JimmiXS

  8/7/2016 3:56:14 PM

  Deze reactie moet nog worden beoordeeld