Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  NEN publiceert NEN 2077

  Nieuwsbericht ObexNEN heeft de NEN 2077 ‘Vaste blusinstallaties - Sprinklerinstallaties voor de woonomgeving - Ontwerp, installatie en onderhoud' gepubliceerd. In deze norm staan eisen beschreven en worden aanbevelingen gedaan voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van vaste sprinklerinstallaties voor woningen en/of gebouwen met een woonfunctie.

  Door het publiceren van deze nieuwe norm wordt door de NEN ingespeeld op de behoefte om woningen van sprinklers te voorzien. Nederland volgt hiermee andere Europese landen. Een sprinklerinstallatie creëert bij een brand een situatie waarin vluchten gedurende langere tijd nog mogelijk is. Daardoor nemen automatisch overlevingskansen van mogelijke slachtoffers toe.

  Onlangs werd al bekend dat steeds vaker ouderen slachtoffer van brand zijn. Voor hen is het aanbrengen van sprinklers een ideale uitkomst. Zij die minder zelfredzaam zijn vergroten dankzij sprinklers hun vluchttijd. Ook in moderne woningen, waar meer plastics en extra ontstekingsbronnen zijn in vergelijking met woningen van vroeger, is de sprinkler een doeltreffend beschermingsmiddel. 

  16-04-2014 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.