Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  MKB-ondernemers onderschatten de gevolgen van brand

  MKB ondernemers onderschatten gevolgen van brandMeer dan de helft van alle ondernemingen die door brand getroffen wordt, gaat failliet binnen twee jaar. Desondanks onderschatten de meeste MKB-ondernemers de impact die een brand kan hebben op hun bedrijf.  Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de Rabobank is uitgevoerd.

  Slechts één op de tien MKB-ondernemers verwacht dat een brand daadwerkelijk tot een faillissement leidt. In werkelijkheid blijkt de helft van alle bedrijven ten onder te gaan. “Brand betekent in veel gevallen dat het bedrijf een tijd stil ligt. De ondernemer heeft alle tijd en aandacht nodig voor wederopbouw, maar de klanten en de concurrentie zitten niet stil. En er is ook nog zoiets als de emotionele impact die een brand en de nasleep hebben op een ondernemer", stelt directeur Bedrijven Paul Dirken van de Rabobank.

  Specialisten ingeschakeld

  Om de risico’s van o.a. brand, inbraak en waterschade af te dekken, kiezen veel ondernemers volgens het onderzoek voor een verzekering. Zo'n dertig procent van de MKB-ondernemers heeft in de afgelopen vijf jaar een specialist ingeschakeld voor het inschatten van bedrijfsrisico’s. De helft van deze ondernemers vond dit advies van toevoegde waarde.

  Het onderzoek onder 380 Nederlandse mkb-ondernemers is uitgevoerd door onderzoeksbureau Gfk. Het gaat om bedrijven met een omzet van tussen de 1 en 30 miljoen euro.

  18-05-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.