Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Minister dient wetsvoorstel Bouwbesluit in

  Minster Blok heeft een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd waarin wijzigingen in het Bouwbesluit zijn opgenomen. Deze wijzigingen moeten vanaf 1 juli 2015 van kracht wordMinister dient wetsvoorstel Bouwbesluit in en. In dit wetsvoorstel staat een belangrijke passage genoemd omtrent hulpverlening bij brand.

  Als voor een bouwwerk een vergunning voor brandveilig gebruik verplicht is, of een gebruiksmelding moet worden gedaan, (of de functie moet volgens artikel 6.20 voorzien zijn van een brandmeldinstallatie), dan moet er voldoende personeel aanwezig zijn om de ontruiming snel te laten verlopen. Dit is bijvoorbeeld van toepassing bij ziekenhuizen, discotheken en gevangenissen. Verenigingen en instellingen die met vrijwilligers werken worden gewezen op de plicht om met een vastgesteld bezettingsplan te werken.

  Daarnaast schrijft de minister ook voor dat klaslokalen van baisscholen moeten zijn voorzien met een CO2-meter. Dit geldt in eerste instantie voor nieuwbouw scholen. Pas nadat bestaande schoolgebouwen hun ventilatievoorzienig aanpassen moeten zijn ook een CO2-meter aanbrengen. 

  Het volledige wetsvoorstel dat minister Blok heeft ingediend kunt u hier lezen. 

  29-12-2014 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.