Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Minder brandmeldingen tijdens nieuwjaarsnacht

  Tijdens de afgelopen jaarwissling heeft de brandweer flink minder brandmeldingen ontvangen dan een jaar eerder. In totaal kwamen er 4.253 brandmeldingen binnen, een kwart minder dan in 2014. Mogelijk dat het aantal meldingen gedaald is doordat er pas vanaf 18:00 uur vuurwerk mocht worden afgestoken.

  De brandweer van Rotterdam en Den Haag hadden het meeste werk te verrichten. Zij namen 40% van alle meldingen voor hun rekening. Rotterdam staat aan kop van de lijst met 828 meldingen. In de regio Haaglanden moest de brandweer 743 uitrukken.

  Brandweer Nederland zegt tegenover Nu.nl dat het veelal kleine branden waren waarmee de brandweer druk was. "Het betrof veelal kleine incidenten, zoals containerbrandjes, afvalbrandjes en haagbrandjes'', zo kijkt voorzitter Stephan Wevers van Brandweer Nederland terug op de jaarwisseling. ''De regio's hebben zich goed voorbereid en de samenwerking met de andere hulpdiensten is goed verlopen.' Naast kleine brandjes waren er ook een aantal grote branden te melden. In Alkmaar brandde donderdag meerdere panden af en in Uden gingen twee basisscholen in vlammen op.

  02-01-2015 Obex b.v Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.