Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Miljoenenschade door brand afvalcontainers

  Containerbranden die overslaan op nabijgelegen bedrijven, winkels en woningen veroorzaken jaarlijks vele miljoenen euro’s schade. Ondernemers lijken zich niet bewust van het brandrisico van afvalcontainers dicht bij hun gevel. Dit zegt het Verbond van Verzekeraars donderdag.

  De bond heeft het probleem van overslaande branden onderzocht en kwam tot de conclusie dat ondernemers de risico’s te licht inschatten. Eenvoudige maatregelen kunnen al een hoop ellende besparen. Dit varieert van het goed opruimen van containers tot een slot op de afvalbakken.

  Het Verbond concludeert naar aanleiding van recente incidenten met brandende containers, pallets of verpakkingsmateriaal vlak naast gevels dat ondernemers het risico op deze branden onderschatten. Zo raakten begin mei een winkelcentrum en bovenliggende woningen in Zwijndrecht nog zwaar beschadigd door een overslaande brand. In veel gevallen is de oorzaak brandstichting of broei/as in de container doordat er brandbare materialen in worden gegooid. De overlast voor omwonenden is vaak groot.

  Twintig miljoen euro schade

  In 2013 en de eerste vier maanden van 2014 komt de geschatte schade als gevolg hiervan uit op iets meer dan twintig miljoen euro. Hierbij liepen achttien bedrijven, zes scholen/sportverenigingen, zes horecagelegenheden en twintig woningen (zware) schade op of gingen zelfs verloren.

  15-05-2014 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.