Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Meer aandacht aan blusmiddelen loont

  De VEBON-NOVB heeft onderzoek gedaan naar het onderhoud van draagbare blusmiddelen. De organisatie concludeert dat veel aandacht aan het onderhoud van blusmiddelen en brandslanghaspels essentieel is. In geval van brand weet namelijk 90% van de ondernemers deze brand zelf te blussen of onder controle te krijgen dankzij een draagbare blusser of brandslanghaspel.

  Het gebruiksklaar hebben van zo'n product, en het functioneren hiervan, zijn dan ook van zeer groot belang. De organisatie concludeert dan ook dat het loont om te investeren in kleine blusmiddelen, in het onderhoud ervan door een vakbekwaam persoon en in het opleiden van personeel voor het omgaan met kleine blusmiddelen. 

  Beperk de schade

  Met dit onderzoek wordt aangetoond dat het gebruiken en het jaarlijks onderhouden van blusmiddelen een positieve bijdrage levert. Als een brand optreedt en ontdekt wordt kan deze in het beginstadium succesvol bestreden worden met een blusmiddel. Met periodiek jaarlijks onderhoud weet de ondernemer zich verzekert van een blusmiddel dat werkt op het moment dat het nodig is. Dit beperkt de schade aanzienlijk in geval van brand. 

  Aanbeveling

  In een 29 pagina tellend document beschrijft de VEBON-NOVB het onderzoek, waarna het afsluit met een aantal aanbevelingen. Er wordt geconcludeerd dat een eenvoudig te realiseren actie voor ondernemers al 10% rendement kan opleveren. “Als de basis goed geregeld is en er periodiek controle op blusmiddelen is, kost dit weinig extra aandacht”.

  Bekijk het complete onderzoeksrapport

  Op de site van de VEBON kunt u Het complete onderzoeksrapport terugvinden. 
  Hier staat ook het jaarverslag dat in 2013 is verschenen. 

  21-10-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 1 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.

  R.F. van Rosevelt

  10/25/2015 12:10:01 PM

  Deze reactie moet nog worden beoordeeld