Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  MEB-register lanceert lijst gekwalificeerde brandveiligheidsmonteurs

  De Stichting Register Montage Expert Brandveiligheid lanceert een lijst met alle gekwalificeerde brandveiligheidsmonteurs bij elkaar. Deze lijst heet Monteur Expert Brandveiligheid Register (MEB-register) en moet alle gekwalificeerde brandveiligheidsmonteurs scheiden van de ongekwalificeerde. Slechte montage van kwaliteitsproducten maakt “brandveiligheid inferieur en dan vallen er onnodig slachtoffers”, aldus de stichting MEB-register in een persbericht. Hoewel dit probleem al jaren speelt, waren er geen oplossingen. De stichting hoopt met dit MEB-register een oplossing in handen te hebben.

  MEB-register

  Brandveiligheidsmonteurs die voldoen aan de, door de stichting, vastgestelde criteria mogen zich inschrijven. Zo moeten de monteurs kunnen aantonen dat zij een goede praktische en theoretische opleiding hebben gehad en dat ze minimaal één jaar 50 procent van hun tijd werkzaam zijn in het vakgebied. Daarnaast is een van de criteria dat de monteurs hun werk moeten laten zien aan onafhankelijke controleurs. De monteurs werken zelfstandig of in loondienst.

  Criteria

  Wanneer de monteurs voldoen aan de criteria, zijn ze gekwalificeerd monteur en herkenbaar als MEB geregistreerd. Zij mogen de titel ‘MEB’ achter hun naam voeren. De criteria worden steeds gemonitord en aangepast in overleg met relevante belangengroeperingen zoals die van producenten, opleidingsinstituten, brandweer, verzekeraars en gebouweigenaren.

  Up-to-date

  Ook gaat de stichting MEB-register activiteiten organiseren waar monteurs hun vakkennis mee up-to-date houden. In deze opleidingen komen praktijk en theorie aan bod over de onderwerpen regelgeving, normering, en het kunnen lezen van testrapporten en bouwtekeningen.

  Opleidingen Obex

  Obex biedt een 1-daagse cursus aan. 

  03-07-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 1 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.

  Barnypok

  1/4/2017 8:48:36 PM

  Deze reactie moet nog worden beoordeeld