Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Kans op brand het grootst in Vinexwijk

  De kans dat er brand ontstaat in een Vinexwijk ligt 37%  hoger dan in omliggende wijken. Dit staat beschrijven in een onderzoek van het Verbond van Verzekeraars, dat vanochtend is gepubliceerd. Het opvallend hoge percentage brandclaims in Vinex-wijken komt vermoedelijk door de late ontdekking van brand. Er wonen in een Vinex-wijk veel tweeverdieners, die vaak niet thuis zijn.

  115.000 brandclaims

  In de, zogenoemde, Risicomonitor Woningbranden is gekeken naar het aantal brandclaims dat werd gedaan door huishoudens. Vorig jaar werden er 115.000 meldingen geteld. De meeste branden ontstonden door defecte apparaten, broei en brandstichting. Vaak wordt er ook geklust in deze wijken, hebben huishoudens bovengemiddeld elektronica in huis en komt er regelmatig vandalisme voor.

  Per provincie

  Vorig jaar had 1 op de 65 huishoudens te maken met een grote of kleine brand. In de provincie Overijssel, Limburg en Noord-Brabant waren de meeste branden per 1.000 huishoudens. Een reden hiervan is waarschijnlijk dat in de dunbevolkte gebieden het langer duurt voordat er brand wordt ontdekt.

   

  13-10-2014 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.