Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  IFV publiceert jaaroverzicht fatale woningbranden 2014

  De Brandweeracademie heeft het jaaroverzicht met fatale woningbranden in 2014 gepubliceerd. De Brandweeracademie, onderdeel van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), verzamelt altijd gegevens over fatale woningbranden in Nederland. In 2014 vonden 51 woningbranden met een dodelijke afloop plaats. In totaal vielen er 52 slachtoffers te betreuren.

  Bij 30 branden met in totaal 30 doden was sprake van een fatale woningbrand. Bij de overige 21 branden met in totaal 22 doden was sprake van een woningbrand als gevolg van (zelf)doding. Deze branden vormen daarmee geen onderdeel van de analyse van fatale woningbranden 2014.

  Definitie fatale woningbrand

  Het IFV omschrijft een fatale woningbrand als volgt: “Een fatale woningbrand is een brand waarbij dodelijke slachtoffers als gevolg van brand zijn te betreuren, die heeft plaatsgevonden in een gebouw met een woonfunctie of in een ander ‘woongerelateerd’ object en die niet door opzet is veroorzaakt.”

  Allerlei cijfers

  Het document van het IFV staat vol met statistieken over woningbranden van het afgelopen kalenderjaar. Af te lezen valt dat de meeste fatale woningbranden tussen 22:00 en 02:00 uur werden gemeld bij de brandweer. Ook valt op dat de meeste branden (33%) plaatsvonden in een rijtjeshuis.

  Het volledige jaaroverzicht

  Het IFV heeft het jaaroverzicht online gepubliceerd. U kunt het volledige jaaroverzicht van 2014 downloaden door op deze link te klikken.

  03-11-2015 Obex b.v Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.