Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Geen verplichte rookmelder in bestaande seniorenwoningen

  Geen verplichte rookmelder in bestaande seniorenwoningenWoningcorporaties hoeven niet verplicht een rookmelder te monteren in bestaande woningen. Dat heeft de Tweede Kamer besloten. Het onderwerp werd besproken tijdens een debat over de brandveiligheid van seniorenwoningen.

  Steeds vaker wordt de discussie over de veiligheid van (langer) thuiswonende senioren gevoerd. Onlangs sprak de Tweede Kamer met betrokken partijen, waaronder Aedes-Actiz. Deze organisatie benadrukte dat het belangrijk is dat kwetsbare ouderen aandacht hebben voor hun eigen veiligheidssituatie en zo nodig zelf aanvullende maatregelen treffen, zoals een abonnement op een alarmeringsdienst.

  Betrokken minister Blok en de Tweede Kamer zijn het eens over aanvullende maatregelen om de brandveiligheid te verhogen. Deze hebben echter alleen betrekking op nieuwbouw woningen. Woningcorporaties brengen in nieuwe seniorenwoningen altijd rookmelders aan, die kunnen doormelden naar een hulpdienst. Omdat dit om veel extra voorzieningen vraagt, stelt de minister dit voorlopig niet verplicht voor alle bestaande woningen.

  13-04-2016 Obex bv. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.