Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Elke twaalf minuten komt een brandmelding binnen

  Dit jaar zijn er ruim 45.000 automatische brandalarmen afgegaan. Dat betekent dat er elke 12 minuten een melding binnenkomt. De vijf grote steden van ons land (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven) zijn samen verantwoordelijk voor een kwart van alle meldingen. Het aantal meldingen ten opzichte van vorig jaar is wel flink gedaald.

  Nu.nl meldt op basis van gegevens van Alarmeringen.nl dat de meeste meldingen uit Rotterdam komen. De havenstad kent met 8,6% van alle alarmeringen het hoogste aantal meldingen, gevolgd door Den Haag: 6,9. De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond is zelfs goed voor 15,5% van alle meldingen. Het ‘rustigst’ is het in de regio’s Zaanstreek-Waterland en Kennermerland. Die regio’s zorgen voor met respectievelijk 0,33% en 0,27% voor de minste meldingen.

  Opvallend om te zien is het tijdstip van de automatische meldingen. Tijdstippen rond lunch- en avondeten zorgen allebei voor een piek. Het dal ligt om 04:00 uur. Dan vindt maar 1,3% van alle meldingen plaats.

  29-12-2014 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.