Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Eigenaren pand Leeuwarden niet vervolgd

  De eigenaren van het pand in Leeuwarden, waar vorig jaar oktober een fatale brand woedde, worden niet vervolgd. Dat meldt het Openbaar Nieuwsbericht ObexMinisterie (OM) vandaag naar aanleiding van een bericht dat verscheen in de Leeuwarder Courant.

  Bij de heftige brand in de binnenstad van de Friese hoofdstad kwam een 24-jarige student om het leven. De inspectie Veiligheid en Justitie stelde onlangs in een rapport vast dat het pand aan de Kelders in Leeuwarden niet voldeed aan de wettelijke veiligheidseisen. Het OM is na bestudering van het rapport van mening dat zowel de gemeente Leeuwarden als de pandeigenaren niet verantwoordelijk zijn voor de fatale brand.

  Een woordvoerder van het OM erkent dat de panden ‘ondeugdelijk’ waren, maar vindt niet dat er sprake is vaan dood door schuld. "Wij hebben het rapport strafrechtelijk bekeken en daaruit is voor ons onvoldoende naar voren gekomen dat de gemeente of de eigenaren schuldig zijn aan het ontstaan van de brand en de gevolgen daarvan", zegt de woordvoerder van het OM.

  Bron: Nu.nl

  01-08-2014 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.