Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Eigenaar asbestpand Wateringen moet schade betalen

  De eigenaar van het pand dat afgelopen week in Wateringen volledig afbrandde, moet volledig opdraaien voor de schade. Dat zei burgermeester Sjaak van der Tak tegen de gemeenteraad van Westland, waar Wateringen onder valt. De gemeeente stelt de eigenaar van het uitgebrande verf- en behangloods in Wateringen aansprakelijk voor de brand.Eigenaar asbestpand Wateringen moet schade betalen

  Bij de grote brand kwam asbest vrij dat in straten en tuinen neerkwam. Ook daalde de nodige asbest neer over de gemeentegrens in Den Haag. De kosten die de gemeente heeft moeten maken om een gespecialiseerd bedrijf direct aan het werk te zetten worden dus doorgeschoven.

  Van der Tak schat dat de kosten ruim over de 1 miljoen euro heen zullen gaan. Omdat de burgermeester verwacht dat de eigenaar van het verloren pand de kosten niet volledig kan ophoesten, houdt hij er rekening mee dat de gemeente moet bijspringen. Verwacht wordt dat pas eind februari het hele gebied asbestvrij kan worden genoemd.

  De kosten van de sanering zullen de 1 miljoen euro ruim overschrijden, verwacht Van der Tak. Hij houdt er rekening mee dat de eigenaar niet het hele bedrag zal kunnen terugbetalen en dat dat gevolgen kan hebben voor de gemeentelijke begroting. Volgens Van der Tak is het hele gebied eind februari asbestvrij.

   

  21-01-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.