Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Brandweer rukt minder vaak uit in 2014

  De brandweer is in 2014 minder vaak uitgerukt dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In totaal kwam de brandweer 138.000 keer in actie. Dat is achtduizend maal minder dan in 2013. Het aantal brandmeldingen is echter wel gestegen naar 130.000 meldingen.

  Toch rukte de brandweer ruim zesduizend keer minder uit. Ongeveer tweederde van alle meldingen komt via een automatische alarminstallatie binnen. Veertig procent van deze meldingen wordt al afgehandeld in de meldkamer. Daardoor hoeft er minder vaak daadwerkelijk door de brandweer te worden uitgerukt.

  Brandweer Nederland is al langer bezig met campagne om het aantal ongewenste meldingen, en het voor niets uitrukken, tegen te gaan. Sinds 2014 werkt de brandweer aan het project ‘Stoom’. Tijdens dit project wordt door de centrale eerst nagegaan of er ook daadwerkelijk brand is bij de instelling of het bedrijf waar de brandmelding vandaan komt.

  Regioverschillen

  Per regio zijn er grote verschillen in afhandelingen van brandmeldingen. Wordt in Zeeland ruim 69% van alle meldingen al in de meldkamer afgehandeld, in Noord-Holland wordt slechts 6% afgehandeld. Bekijk hieronder een overzicht van uw regio:Bron: CBS

   

   

  29-09-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.