Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Brandweer Nederland waarschuwt voor moderne CV-installaties

  Brandweer Nederland waarschuwt in een landelijke campagne voor de gevaren van koolmonoxide van een moderne Cv-installatie. De Brandweer legt in een landelijke campagne extra de nadruk op de moderne installaties. Veel mensen zijn namelijk wel bekend met de gevaren van kooloxide, maar weten niet dat ongeveer de helft van alle ongevallen plaatsvindt door een moderne Cv-installatie. 

  De blootstelling aan een te hoge concentratie koolmonoxide kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Dit lijkt als een ‘onschuldig’ griepje te beginnen, maar kan tot blijvende hersenschade of zelfs de dood leiden.

  Hoogleraar Acute brandwondenzorg Roelf Breederveld stipt op de site van Brandweer Nederland ook de gevaren aan. "Koolmonoxidevergiftiging komt voor bij binnenbranden en bij slecht werkende en slecht onderhouden geisers en Cv-installaties. Slachtoffers met koolmonoxidevergiftiging behandelen we door het toedienen van veel zuurstof, maar de gevolgen kunnen ook desastreus zijn. Het belangrijkste is dus om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen. Omdat je koolmonoxide niet ruikt, proeft of ziet kan een koolmonoxidemelder het verschil maken, doordat je tijdig wordt gealarmeerd voordat je het bewustzijn verliest."

  Doe zelf de test!

  Via de website www.brandweer.nl/koolmonoxide kan iedereen een test maken om te kijken hoeveel risico je zelf loopt. Meer informatie over de landelijke campagne staat op de site van Brandweer Nederland

  01-02-2016 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.