Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Brandveiligheid van seniorencomplexen kan verbeterd worden

  Nog steeds kan de brandveiligheid van seniorencomplexen verbeterd worden. Dat stelt het Verbond van Verzekeraars in aanloop naar het algemeen overleg Bouwregelgeving en energiebesparing. Tweede Kamerpartij 50PLUS voegde het onderwerp toe aan de agenda.

  Nu zijn voor deze gebouwen de reguliere brandveiligheidsvoorschriften van toepassing, maar minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) heeft in een brief aan de Kamer al toegezegd dat de regels worden aangescherpt. Ook het Verbond vindt het belangrijk dat de overheid in het bouwbesluit extra rekening houdt met de brandveiligheid van seniorenwoningen. Verzekeraars brengen aan de hand van schadeclaims in kaart wanneer en waar woningbranden plaatsvinden. Volgens cijfers van de stichting Salvage, die namens verzekeraars eerste hulp bij brand biedt, steeg het aantal branden bij zorginstellingen van 92 in 2015 naar 134 in 2016. Op basis van waarnemingen van diezelfde stichting vrezen verzekeraars ook een stijging bij seniorencomplexen.

  Direct reactie bij een noodsituatie

  Vanuit expertise die Obex heeft opgebouwd zijn er goede ervaringen met het werken met een Nest Protect rookmelder. Nest, zusterpartner van Google, heeft moderne rookmelders ontwikkeld die kunnen zorgen voor een snelle alarmopvolging. Vanuit Obex en Brafon wordt enkel nog met deze rookmelders gewerkt. Maar waarom precies met deze rookmelder? Het geeft u namelijk een veel grotere garantie op alarmering. De melder heeft namelijk de volgende voordelen:

  • Waarschuwt met sirene, woorden en kleuren
  • Geeft meldingen op jouw mobiel of meerdere telefoons
  • De sensor in de rookmelder herkent wat rook is en wat geen rook is
  • Melders zijn draadloos onderling verbonden
  • Controleert zichzelf meer dan 400 keer per dag
  • Gemakkelijk af te zetten met de App
  • Verlicht de gang als je er onderdoor loopt
  • Levensduur tot 10 jaar.

  De oplossing om mensenlevens te redden ligt in een snelle detectie en opvolging. Het grote voordeel van Nest rookmelders is dat ze eenvoudig gekoppeld kunnen worden aan verschillende ontvangers (smartphones). In én buiten het woongebouw kunnen dus meerdere mensen direct worden gewaarschuwd, onder andere een zusterpost. Er is hier geen meldkamer als tussenpersoon, maar er kan direct worden gereageerd. Zowel voor huishoudens, als voor woningcorporaties en zorginstellingen ligt hier een enorme brandveiligheidspotentie.

  Uitgebreid artikel

  Meer informatie over de toelichting van het Verbond van Verzekeraars kunt u op hun website vinden.

  27-02-2018 Obex bv Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.