Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Brandpreventieweken in het teken van vluchten

  Brandpreventieweken in teken van vluchtenDe nationale brandpreventieweken staan dit jaar in het teken van vluchten. De campagnemaand, die dit jaar loopt van 1 tot en met 31 oktober, heeft dit jaar ouderen centraal staan. Het zal specifiek gaan om thuiswonende senioren, omdat deze extra kwetsbaar zijn.

  De boodschap de wordt gecommuniceerd tijdens de brandpreventieweken luidt: ‘Vluchten moet je oefenen’. Ouderen krijgen preventietips en kunnen door het hele land deelnemen aan vluchtoefeningen samen met de brandweer, familie, mantelzorgers of thuiszorgmedewerkers. Tijdens deze oefeningen wordt goed gekeken naar struikelblokken en oplossingen daarvoor. Eerder dit jaar werd al bekend dat ouderen steeds vaker slachtoffer van brand worden.

  De Nationale Brandpreventieweken

  De brandpreventieweken zijn in 1999 gestart door een aantal organisaties om het gemeenschappelijk doel – voorlichting over brandveiligheid en – preventie zowel rechtstreeks, als via de brandweerkorpsen bij het Nederlands publiek te brengen – effectiever te realiseren. De Nationale Brandpreventieweken vinden plaats van 1 tot en met 31 oktober en worden georganiseerd door Brandweer Nederland, de Brandwondenstichting en het Instituut Fysieke Veiligheid. Ook het Verbond van Verzekeraars levert een bijdrage.

  22-07-2014 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.