Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Brandkranen in Zandvoort slecht onderhouden

  De Brandveiligheid in Zandvoort is niet op orde. De politieke partijen PVDA en Sociaal Zandvoort zetten hun vraagtekens bij de brandveiligheid in de kunstgemeente. Henk Keur (Sociaal Zandvoort) spreekt openlijk zijn zorgen uit over de brandweerkranen in zijn dorp. 

  Keur is na de recente branden in Bloemendaal en Aerdenhout op onderzoek uitgegaan. Hij is geschrokken van de staat waarin brandkranen verkeren. Soms zijn ze verstopt in grasvelden, staan er auto’s geparkeerd op brandweerkranen en zitten andere zijn simpelweg vol met zand.  

  Frans Schippers van de Veiligheidsregio Kennemerland erkent dat het een gevaarlijke situatie is die snel opgelost moet worden. Maar volgens hem is de gemeente verantwoordelijk voor het onderhoud van de brandweerkranen. "De afspraak is dat zij daar voor zorgen", aldus Schippers. Keur wil dat er gauw iets aan deze onveilige situaties gedaan wordt. "Of de gemeente of de Veilgheidsregio Kennemerland nou verantwoordelijk is, maakt mij niets uit. Dit soort dingen hoort niet voor te komen."

  Videoreportage over de staat van de brandkranen

  RTV Noord Holland maakte een reportage
   

  11-05-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.