Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Branden zijn te voorkomen; schokkende cijfers

  Een brand blijkt achteraf vaak te voorkomen. Dat stelt het CMC Assurantie & Advies naar aanleiding van een onderzoek naar allerlei branden in Nederland. Het belang van brandpreventie wordt nog eens extra onderstreept wanneer het assurantiekantoor een aantal cijfers op een rijtje zet.

  In 2013 vonden er ruim 19.000 buitenbranden en 15.000 binnenbranden plaats. Daarbij gaat het om ongeveer 7.000 bedrijfsbranden. De schade was bij 148 van deze gevallen zelfs meer dan 1 miljoen euro.

  Bij een binnenbrand is het vaak een defect apparaat of verkeerd gebruik van een apparaat dat een brand veroorzaakt. In 42% van de branden wordt dit als brandoorzaak aangewezen. In 19% van de gevallen gaat het om brandstichting en broei/zelfverhitting staat met 17% op een derde plek.

  Een buitenbrand wordt vaak veroorzaakt door brandstichting. In 66% van de gevallen gaat het om brandstichting, terwijl vandalisme op een tweede plek staat met 19%. Het afbranden van bermen en verbranden van afval staat op plek 3 met 10%.  Bij buitenbranden gaat het vaak om brand in een papier- en/of vuiliniscontainer. In 4.000 van de 19.000 keer betrof het een brand in een container. Natuurbranden (3.400) en (personen)auto’s (3.200) staan tweede en derde op de lijst van meest voorkomende buitenbranden.

  13-05-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.