Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Brand in seniorenflat Wijchen, jongeren redden bewoners

  Bij een brand in seniorenflat in Wijchen zijn maandagochtend (2e Paasdag) drie bewoners gewond geraakt. Zeker zeventien bewoners moesten hun appartement onverwacht verlaten.

  De brand brak ’s nachts rond 05.00 uur uit. Twee voorbij fietsende jongeren zagen de brand en alarmeerden de hulpdiensten. Tevens hielpen zij met het evacueren van de bewoners. Naar nu blijkt is de oorzaak van de brand een kapot elektrisch apparaat. Dat meldt de politie die de brand in onderzoek heeft op Twitter.

  Onderzoek naar #brand in woning #Wijchen afgerond. Oorzaak is vermoedelijk technisch defect in electrisch apparaat. Geen sprake van opzet.

  — Politie Gelderland (@POL_Gelderland) April 6, 2015

  Jongeren helpen evacueren

  De 19-jarige Mike Hermsen kwam zondag op maandagnacht uit de stad fietsen na een avondje stappen. Hij zag samen met een vriend de brand ontstaan. De Wijchenaar klom daarom op het dak van de ondergelegen winkels om de appartementen te bereiken en de bewoners te waarschuwen. Tegenover Omroep Gelderland zegt de 19-jarige dat hij tijdens het evacueren een man tegen kwam. “Hij zei dat zijn vrouw nog in de flat was. Ik ben naar binnen gegaan met mijn lamp om te kijken of ik nog iets kon zien, maar dat ging heel moeilijk. Toen ik net wilde gaan, tikte die vrouw mij aan om te zeggen; hier ben ik.” Volgens de Wijchenaar was ze er slecht aan toe. 'Die mevrouw kon niet meer lopen, was niet meer aanspreekbaar. Ze viel steeds op de grond, want ze had geen kracht meer.” Uiteindelijk hebben de jongens de vrouw geholpen het pand uit te komen.

  07-04-2015 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.