Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Blog: Trainee aan het werk bij Obex

  Begin oktober is Wilco de Gier als trainee gestart binnen Obex. Wilco (27) is onlangs afgestudeerd voor de studie Integrale Veiligheidskunde en gaat nu zijn kennis verder uitbreiden én inzetten bij Obex. In de beginperiode wordt Wilco nog klaargestoomd om straks zelfstandig werkzaam te zijn voor Obex. Aan de hand van collega's gaat hij aan de slag met projecten, en tegelijkertijd volgt hij enkele cursussen. In de beginfase houdt Wilco een blog bij om zijn eerste ervaringen te delen.

  Wilco de Gier:

  De tijd is snel gegaan. Het is al bijna 2 maand geleden dat ik als trainee bij Obex ben begonnen. De eerste weken was het vooral kennis maken met het bedrijf en het werkveld, gecombineerd met het volgen van de cursussen Bouwkundige Brandveiligheid en Projecteringsdeskundige Brandmeldinstallatie. Ik ben bekend geworden met de systemen waarmee Obex werkt en ben bijgepraat over de processen die lopen binnen Brafon, Obex en Tesmo.

  Obex bood mij direct een kans. Ik mocht meelopen met een aantal projecten op het gebied van brandveiligheid. Kennis maken met het werkveld heb ik gedaan door mee te lopen met een aantal consultants bij diverse projecten. Één van deze projecten was het uitvoeren van een 'brandscan' voor diverse panden van een groot nationaal bankbedrijf. Deze panden worden in een snelle scan gecontroleerd op bouwkundige, installatietechnische en organisatorische brandveiligheid. Dé visie van het bedrijf in één scan.

  Zoals gezegd volgde ik parallel aan deze werkzaamheden enkele cursussen. De cursussen zijn anders dan hetgeen ik voorheen geleerd heb tijdens mijn studie Integrale Veiligheidskunde. Zo zijn de cursussen technischer van aard en kan ik nog veel extra's leren. Het leuke aan de cursussen is de uitgebreide praktische ervaringen van de docenten en de cursisten waar ik kennis van mag overnemen. Inmiddels ben ik geslaagd voor de cursus Bouwkundige Brandveiligheid. De cursus ging vooral over brandwerendheid, brandklasses, brandoverslag en branddoorslag. Momenteel ben ik in de afrondende fase van de cursus Projecteringsdeskundige BMI, die vooral over het projecteren van brandmeldinstallaties conform wet- en regelgeving gaat.

   In november ben ik een project in Alkmaar gestart. Dit project bestaat uit het 
   testen van automatische- en handbrandmelders in een ziekenhuis. De diverse
   afdelingen en functies binnen een ziekenhuis maakt deze opdracht interessant en
   veelzijdig. In de meeste gevallen zijn de melders adequaat geïnstalleerd en
   werkzaam, maar soms kwamen treffen we ook vreemde situaties aan zoals
   doorgebroken systeemplafonds, niet dekkende projectering of verkeerd geplaatste
   melders. Om brandmelders te testen in het ziekenhuis moet telkens weer op de
   brandmeldcentrale gecheckt worden welke groepen in de test gezet moeten
   worden en welke weer bijgeschakeld kunnen. Op deze manier heb ik geleerd wat
   er allemaal bij het testen van melders in een ziekenhuis komt kijken. Zo waren diverse afdelingen binnen het ziekenhuis moeilijk te betreden vanwege de hygiëne voorschriften. Om de brandmelders te testen moesten wij steeds van tevoren afspraken maken met de betreffende afdelingshoofden. 

  Kortom; een veelzijdige start bij Obex! 

   

  08-12-2017 Obex bv Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.