Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Aantal loze brandmeldingen flink gedaald

  Het aantal loze brandmeldingen is dit jaar flink gedaald ten opzichte van 2013. Dat meldt de Telegraaf maandag. Kwamen er vorig jaar nog ruim 51.000 loze brandmeldingen bij de brandweer binnen, in 2014 daalt dat aantal naar ongeveer 40.000. De campagne die Brandweer Nederland heeft ingezet tegen loze meldingen lijkt dus aan te slaan.

  Diemer Kransen, commandant van het brandweerkorps Midden- en West Brabant zegt tegenover Nu.nl dat in zijn regio het aantal valse meldingen zelfs met 40% is gedaald. Het stipt de bewustwording bij bedrijven vaan. “Wij hebben samen met ondernemingen maatregelen getroffen die het bewustzijn bij bedrijven vergroot.”

  Brandweer Nederland laat in een verklaring ook weten dat geldboetes niet helpen tegen loze meldingen. „Foute meldingen zijn meestal onnodig en moeten dan ook worden aangepakt. Want wanneer wij uitrukken naar een brand is dat niet zonder risico en bovendien kost het een kleine duizend euro als we met alle toeters en bellen de kazerne uitrijden. Bovendien staat de eenheid die onderweg is niet paraat voor als er écht iets mis is”, citeert Nu.nl Stephan Wevers. Hij is voorzitter van Brandweer Nederland. 

  23-12-2014 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.