Samen Sterk in Integrale (Brand)Veiligheid

Uw Kennisleverancier in (Brand)Veiligheid

  Aantal brandalarmeringen omlaag in 2015

  De brandweer is in 2015 vaker gealarmeerd voor hulpverlening dan in 2014. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) deze week publiceerde. Liefst 234.000 keer kwam er een melding voor hulpverlening binnen. Daarvan waren er ruim 125.000 als brandmelding gekwalificeerd.

  Aantal brandalarmeringen omlaag

  Het aantal brandalarmeringen dat de brandweer in 2015 ontving is ten opzichte van een jaar eerder gedaald. Vorig jaar alarmeerden de meldkamers de brandweer ruim 85.000 keer, terwijl dit een jaar eerder nog 91.000 maal betrof. Het aantal brandmeldingen vertoont elk jaar eenzelfde patroon. Rond de jaarwisseling wordt de brandweer vaak gealarmeerd, terwijl in het tweede kwartaal van het jaar altijd de minste meldingen binnenkomen. Na de zomer lopen de meldingen weer gestaag op.

  Meeste brandalarmeringen Rotterdam-Rijnmond

  Het aantal brandalarmeringen was met bijna 9,3 duizend het grootst in de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het minst vaak werd de brandweer van de regio Gooi en Vechtstreek gealarmeerd. De veiligheidsregio Kennemerland kreeg afgezet tegen het aantal bewoners met 7,8 per 1 000 inwoners de meeste alarmeringen te verwerken. Het minste aantal werd in regio Brabant-Noord gemeld (3,3 per 1 000 inw.)

  Bron: CBS.

  12-02-2016 Obex b.v. Categorie: Nieuws
  << Naar overzicht 0 reacties Bookmark and Share

  Plaats een reactie

  Wordt niet getoond.